قیر معدنی چیست؟
قیر معدنی هیدروکربنی جامد است که در معادن زیرزمینی به شکل مادهای سخت و سیاهرنگ یافت میشود. این ماده از تبخیر روغنهای نفت خام در طول زمان به وجود میآید. قیر معدنی به دلیل خاصیت چسبندگی خود به عنوان عایقی مناسب در مقابل آب و تغییرات دمایی به شمار میرود.
دوام قیر معدنی نسبت به قیرهای غیرنفتی بیشتر بوده و به همین دلیل در تهیه آسفالت اصلاح شده کاربردهای زیادی دارد. این ماده همچنین در محکمسازی دیواره چاههای استخراج مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که هدایت نفت خام به سمت چاههای موجود را سادهتر میسازد.

🔶🔷 مزایای استفاده از قیر معدنی در آسفالت 🔶🔷
با توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی قیر معدنی گیلسونایت، بکارگیری این ماده در مخلوط آسفالتی تاثیر چشمگیری بر روی عملکرد، استحکام و ثبات جاده دارد. جلوگیری از شیارشدگی آسفالت و افزایش مقاوت گرمایی قیرهای پالایشگاهی از دیگر مصارف حائز اهمیت قیر معدنی هستند.
با توجه به افزایش مقاومت آسفالت در هنگام استفاده از قیر معدنی، نیاز به سرویسدهی در آینده کاهش یافته و هزینههای کمتری برای تعمیر آسفالت، مورد نیاز خواهد بود. آنالیز قیر معدنی نشان داده است که این ماده کشش میان آسفالت و تایر اتومبیل و در نتیجه اصطکاک میان آنها را افزایش میدهد.
پودر قیر طبیعی نیز کارامد بودن خود را در افزایش چسبندگی و استحکام آسفالت در شرایط آب و هوایی مختلف ثابت کرده است. حجم بالای ذخایر قیر طبیعی ایران، این نوید را به ما میدهد که برای نوسازی جادههای مختلف کشور میتوان روی آن حساب باز کرد. افزودن قیر طبیعی به آسفالت آن را کاملا یکدست و آماده استفاده میکند.

🔶🔷 کاربرد قیر معدنی 🔶🔷
از موارد استفاده قیر معدنی میتوان به کاربرد آن در کانالها و چاههای نفت خام به منظور ایزولاسیون اشاره کرد. دیگر کاربرد قیر معدنی افزایش مقاومت آسفالت در برابر دما است و به همین دلیل در مناطق گرمسیر، کاربردهای زیادی دارد. تعدادی از کاربردهای قیر معدنی بدین صورت هستند:
▪️ صنعت رنگسازی
▪️ اصلاح خصوصیات آسفالت
▪️ عایقبندی لولههای بزرگ
▪️ تولید واکس